DHOpixel

Boganmeldelse af Lyset i et menneskes hjerte skrevet af Lars Muhl

‘Det intuitive sind er en hellig gave og det rationelle sind er en trofast tjener. Vi har skabt et samfund, der hylder tjeneren og har glemt gaven’ – Albert Einstein, fysiker.

Med dette citat, starter Lars Muhl’ seneste bog; ‘Lyset i et menneskes hjerte’ som ligger her ved siden af mig. Lars Muhls bøger er interessante. Hans personlige historie er knap så interessant, dog værd at tage med.

I offentligtheden kender de fleste nok Lars Muhl som musiker, sangskriver og sanger. Han stod bag signatursangen fra TV-serien ‘Sjæl i flammer’ og har skrevet musik til blandt andet Lis Sørensen. Selv indledte han en musikerkarriere i 1966 med Århusgruppen Dragon Five. Han udsendte sin første plade; ‘Luficer Zimmerman’ i 1969 med bandet Daisy og blev optaget på Det Jydske Musikkonservatorium et par år senere. Årene forinden, var han i behandling for stofmisbrug.

Han droppede studierne efter et par år, for at danne bandet Warm Guns som han udsendte fem albums med. I 1984 indledte han en solokarriere og udsendte seks albums i eget navn. Han takkede af i 1999 med albummet ‘Till The End Of Time’.

Fra 1993 og frem til 1998, udgav han seks bøger, hvor den sidste er novellesamlingen ‘Skyggerejser’. Fra 2000 begynder så hans spirituelle virke at udforme sig i bøger, der starter med ‘Den Himmelske Vej til opnåelse af hjertets stilhed’. Året efter udkommer ‘Seeren fra Andalusien’, der handler om mødet med hans lærer Seeren. Lars Muhl har fortalt at det var en bekendt, der gav ham et telefonnummer til Seeren, og da de endelig mødtes i Sydfrankrig og senere i Andalusien gennemgik han en terapeutisk og spirituel proces, der radikalt forandrede hans tilværelse.

‘Seeren er en slags tidløs troldmand. Han aktiverer potentialet, belyser det mørke, vækker de slumrende kvaliteter til live og får ting til at ske. Hvis man kan tale om en kosmopolit, så er det ham. Han rejser i tid og rum og er ekstrauniversel i ordets dybeste betydning. Og han har en utrolig evne til med meget få midler og ord at sætte én i en situation, hvor man er nødt til at handle. Det føltes som et knips med fingrene, da jeg mødte ham. Han havde ventet på mig. Sådan var det bare’, har Lars Muhl udtalt i et interview

og understreger samtidig, at man med Seeren godt kan glemme alt om gurudyrkelse. Det vil han tage som en fornærmelse. Man skal heller ikke tro, at det problemfrie og smertefrie liv eksisterer. Det er noget, vi har set på film og derfor dyrker som lykken.

 

Lars Muhl har nævnt i flere interviews at han altid har haft adgang til ‘en anden virkelighed’

Han har haft psykiske evner, så langt tilbage han kan huske og denne ‘anden virkelighed’ har altid trukket i ham. Han har dyrket denne side via selvstudier af især den esoteriske side af kristendommen og i særdeleshed det aramæiske sprog, det sprog der blev talt på Jesus tid. Men han har også altid undertrykt denne ‘anden virkelighed’, indtil det år hvor han fylder 40 og for et sammenbrud, en sygdom, som han kalder det og endelig kommer i kontakt med Seeren. Derefter tager hans liv en drejning. Han ligger musikken på hylden og koncentrerer sig om sit spirituelle virke.

I dag holder han foredrag, udgiver bøger og leder Gilalai – Institut for Energi og Bevidsthed, samt behandler folk som opsøger ham. Privat er han gift med Githa Ben-David med hvem han har en datter. Hovedværket i hans forfatterskab er ‘Gralstrilogien’ som er oversat til 12 sprog og er udkommet i 25 lande. Alene i Danmark er trilogien solgt i 70.000 eksemplarer.

 

‘Lyset i et menneskes hjerte’, er som sagt hans seneste bog. Han betragter selv bogen som hans åndelige testamente med erfaringer hvor han endelig træder ud af Seerens skygge og bevæger sin ud i den spirituelle verden på egen hånd.

Hvem er vi? Hvor kommer vi fra? Hvad er meningen med os? Hvor er vi på vej hen?

Det er nogle af de spørgsmål Lars Muhl prøver at svare på. Han siger selv, at der er en ydre verden, som er spændende og fascinerende, men der findes en uendelighed af multidimensionelle muligheder i hvert enkelt menneske, en helt anden virkelighed, som blot venter på at blive åbnet.

Med udgangspunkt i en filmoptagelse i Israel følger vi i bogen de hændelser, der blandt andet fører Lars Muhl til en hule nær Qumran, hvor dødehavsskrifterne blev fundet i 1946. Her finder han et manuskript, Asahps Bog, der fungerer som et spejl for enhver, der læser den.

‘Lyset i et menneskes hjerte’ foregår i Israel og veksler mellem filmoptagelserne og oplevelserne med filminstruktøren Ole Bernt Frøhaug og filmfotografen Ami Shamir der er ved at lave en dokumentarfilm om det aramæiske sprog. Bogen følger Lars Muhl’ egne opdagelser og erfaringer i landet og endelig Asaphs bog, hvis tekst bliver til efterhånden som handlingen skrider frem.

Det aramæiske sprog, mener Lars Muhl er koden til at forstå Jesus’ lære. Det er gennem det at hans budskab kommer tydeligst frem. Han mener at religionerne, helt har misforstået Det Nye Testamente og at man skal læse og forstå det på en anden baggrund.

Han kommer omkring jødisk mystik og fortæller blandt andet levende om den gamle rabbiner; Yitzhak Kaduri der kunne se ind i fremtiden. Han forudså begge verdenskrige og mordet på John F. Kennedy. Kaduri mente at Messias, som jøderne venter på skal komme, allerede er her. I Israel. Lars Muhl kommer frem til, at Messias nok var en virkelig skikkelse, men hans genkomst, skal forståes som menneskets iboende Messias der skal vækkes til live. Vi er alle guds børn. Ligesom vi alle er Buddha. Vi skal bare vågne op. Jesus, Buddha, Lao Tzu, Muhammed, var personer som levede for mange år siden, det er først senere, at mennesker har bygget religioner over deres lærer.

 

Gennem hele bogen, henviser Lars Muhl til Livets Bog. Det er O’s kilde. (Bogen igennem henviser Lars Muhl til O, som en betegnelse for Gud). Livets bog er et bevidsthedsfelt hvorigennem man kan modtage visdom og læren. Livets Bog er tilgængelige for alle, blot man åbner sig for ‘den anden virkelighed’.

Han taler også om at alt er energier som vi har mulighed for at påvirke, hvis man har den rette indstilling. Alt andet er sort magi og det forbliver man ikke ustraffet for at praktisere. Reinkarnation er en del af Lars Muhl’ virkelighed og man taber mælet, et par gange under læsningen. Hvor om alting er, så mener han at han selv levede på Jesus’ tid, mødte ham i reinkarnationen som Essæer, et folkeslag der levede netop på Jesus’ tid.

 

En metode til at komme i kontakt med O (Gud), ånden, ‘den anden virkelighed’, er gennem meditation

Han beskriver udførligt meditationsteknikker, hvor igennem han kommer i kontakt med O og begynder rejser i andre dimensioner, for at komme tilbage til den ydre virkelighed klogere og mere afklaret. Det lille filmhold er med på det meste af rejsen, så som besøg i huler uden for Jerusalem, hvor Lars Muhl blandt andet kommer i kontakt med andre væsner.

Det er ikke så meget det fantastiske der sker i bogen, som er interessant, men den filosofi og visdom der ligger bag. Man bliver klogere på hvordan man kan leve et mere afbalanceret liv, ikke fortabe sig i materialle værdier, der i sidste ende fører til forurening af kloden og tab af det sande menneskelige.

Ikke at alle skal leve i en hule i konstant meditation og fornægte det jordiske liv. Nej, et liv i balance, rummer begge sider. Noget vores politikkere kunne lære noget af. Man behøver hverken være rig eller fattig, rask eller syg for at praktisere et spirituelt liv. Alle, uanset baggrund, levestand, med eller uden handicap kan praktisere og leve et mere afbalanceret liv. Til gavn for alt levende.

 

‘Lyset i et menneskes hjerte’ er ikke New Age litteratur og Lars Muhl er ikke for tøsedrenge. Måske har man lyst til at se et par videoer med Lars Muhl på Youtube, inden man giver sig i kast med bogen. Det er en god idé. Her er her et par links:

 

Man syntes måske at spiritualitet og mystik er sort snak. Det er det nødvendigvis ikke. Har man en tro, skal man ikke snyde sig selv for ‘Lyset i et menneskes hjerte’. Der er en bog man bliver klogere af. På flere planer. Læs den!