DHOpixel

Retningslinjer vedrørende COVID-19

Opdateret 7. juli 2020

Umiddelbart ser det ud som om, at COVID-19 er på tilbagetog i Danmark. Det er naturligvis dejligt! Alligevel vil vi, i Din Hjælperordning, gerne appellere til, at du stadig husker, at du i et job som handicaphjælper arbejder i tæt kontakt med personer i øget risiko. Vi vil her skitsere Sundhedsstyrelsens retningslinjer for personale i sundheds- og ældresektoren, så du ved, hvordan du bedst passer på vores borgere, dine kollegaer og dig selv:

– Hold en god hygiejne. Vask og sprit dine hænder ofte.
– Nys og host i ærmet
– Snak med din borger om brugen af værnemidler i opgaver hvor afstand er umuligt at praktisere.
– Vær særligt opmærksom på ikke at røre dit eget eller din borgers ansigt unødigt, og vask altid dine hænder inden ansigtsberøring.
– Det kan være en god ide at have skiftet tøj umiddelbart inden, du møder på arbejde, og evt. umiddelbart efter at du kommer hjem.
– Husk at vaske og spritte dine hænder som det første, når du møder på arbejde.

Sådan lyder Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Vi vil opfordre jer til at følge disse retningslinjer, men vi vil også gerne opfordre jer til at tænke på de livsvigtige opgaver, som I udfører hver eneste dag, i jobbet som handicaphjælper. Mange af vores borgere tåler ikke at blive smittet med COVID-19, så det er ekstra vigtigt, at vi bliver ved med at stå sammen i denne tid! Keep up the good work!

Vi er mange, der er dybt taknemmelige for jeres indsats!

 

Kærlige hilsner

Pernille Skov og Team i Din Hjælperordning

 

Blanket for arbejdsgivererklæring til test af medarbejder, der varetager kritisk funktion på sundheds- og ældreområdet, eller i indsatser for særligt sårbare grupper på socialområdet