DHOpixel

Et menneske stillede os spørgsmål om sorg, og hvordan man kan bearbejde et gammelt tab – en gammel sorg. Vi spurgte Line Bundgård – som leder og underviser på Sorg- og kriseterapeut-uddannelsen – om hun ville svare tilbage.

Det vil hun!

Og svarene kommer her:

– Hvordan indvirker det mit voksenliv og min evne til at skabe relationer, at have overværet den ene af mine forældre dø, da jeg var lille?

”Når man som barn, har mistet en af sine væsentlige omsorgspersoner, kan det meget let føre til forstyrrelser i ens evne til at danne sunde og fleksible relationer med andre. Det kan komme til udtryk ved, at det kan være svært at turde lukke kærligheden ind i sit liv igen, fordi der i ens grundsystem ligger en erfaring i, at man mister den igen. Det kan også vise sig ved en ‘klæbende’ adfærd i fht. relationer. Hvis man ikke kunne ‘redde’ sin mor eller far fra at dø, kan man få et øget behov for at ‘redde’ andre. Det kan ligeledes være svært at skulle slippe usunde relationer.”

– Og hvordan kan jeg arbejde med mine ubearbejdede chok- og uforløste sorg, nu i mit voksenliv?

”En god måde at arbejde med tidlige chok og uforløst sorg er ved Tankefelt Terapi, afskedsterapi eller anden samtaleterapi. Læs meget gerne om Tankefelt Terapi via House of Awareness’ website.”

– Hvordan griber jeg det an herfra?

”Kast dig ud i det. Find eller få anbefalet en egnet terapeut, og ring til vedkommende. Mærk efter om jeres samtale giver mening. Om der er ‘kemi’. Lav en aftale og gå først ind i et forløb, når du kan mærke, det er den rigtige for dig. Mange terapeuter kan give redskaber til ‘hjemmearbejde’.”

 

Line Bundgård er uddannet Familie- og psykoterapeut MPF, Tankefelt Terapeut, børnebogsforfatter, foredragsholder og underviser

Hun arbejder indenfor det brede felt der hedder ‘Livskriser’; trussel om tab, tab og sorg og ikke mindst vejen (tilbage) til et beriget liv.
Hun leder og underviser på Sorg- og kriseterapeut-uddannelsen sammen med Henrik Dilling. Og når jeg spørger Line om hvad deres formål med uddannelsen er, svarer hun:
”Vores formål er at uddanne fagprofessionelle og behandlere i privat og kommunalt regi til at hjælpe mennesker i sorg og krise frem til øget bevidsthed, mening og livsglæde individuelt, i familier og i grupper. Vi vil hjælpe andre til at give håb i det ‘håbløse’ og mening i det ‘meningsløse’, og ikke mindst skabe tryghed i den berøringsangst, der fylder, når en død eller døden kommer på tale. Uddannelsen henvender sig primært til behandlere, terapeuter, socialpædagoger, pædagoger, lærere, bedemænd, socialrådgivere, sygeplejersker, psykologer, sundhedsplejersker og andet sundhedsfagligt personale.”

Vi har tjekket med Line, og hvis nogen af jer vil høre mere om Line og Henriks uddannelse, eller har et spørgsmål i fht. egen sorg, er I velkomne til at ringe for en snak med Line på 2666 6288.

I kan også følge med i deres indsats via:

Facebooksiden

https://www.facebook.com/Skolen-for-Sorg-og-kriseterapi-292552488264807/

Websitet

https://www.skolenforsorgogkriseterapi.dk/?fbclid=IwAR2_hp0L9IexWnLjTvhOp7cCRF6Iz98qA7YnR1oHRZzGzbdF9uJXpPDl4SY